Ak už máte partnera a deti, viete, aké náročné je varenie a nakupovanie potravín pre celú rodinu. Musíte navariť množstvo jedla na obed, ideálne, ak by bolo ešte aj na večeru. A keďže máte vysoké výdavky ako každá rodina s deťmi, snažíte sa variť hospodárne. Okrem toho na varenie nemáte veľa času, keďže pracujete a domov chodíte v lepšom prípade spolu s deťmi. Prinášame vám niekoľko tipov na rýchle jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina a navyše sú aj chutné.

Chrumkavá zapekaná zelenina

Najrýchlejšie jedlá sú zo zeleniny. Nemusíte jesť mäso každý deň, stačí raz-dva rázy do týždňa. Zvyšok sa môžete prestravovať na zeleninových receptoch, ktoré sú zdravé a zároveň ľahké, čo oceníte v týchto horúcich dňoch. Recept je jednoduchý. Nastrúhajte si tekvicu, patizón, cuketu alebo čokoľvek doma nájdete. Na panvici si osmažíte nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáte nastrúhanú zeleninu, pridáte trochu soli a bazalky. Ak máte radi cesnak, pretlačte dva strúčiky. Asi po dvoch minútach pridajte v závislosti od množstva dve-tri vajíčka a tri lyžice strúhanky. Keď sa to spojí, vysypte na zapekaciu misu a na vrch dajte tri plátky syra. Vložte do trúby na 20 min na 180 stupňov a rýchly a chutný obed je hotový.

Cestoviny s omáčkou

Cestoviny s omáčkou sú rýchly a chutný recept, ktorý zasýti celú rodinu a zaručene si pochutnáte. Cestoviny klasicky uvarte. Omáčku si môžete spraviť z akejkoľvek zeleniny. Stačí ju uvariť v osolenej vode, rozmixovat na hladko, pridať smotanu na varenie a znova priviesť aspoň na 10 minút do varu. Dochuťte podľa potreby bazalkou, kurkumou alebo aj cesnakom a recept je hotový.

Francúzke zemiaky

Francúzke zemiaky sú veľmi jednoduchý recept, s ktorým vám pomôžu aj vaše deti. Pripravte si zemiaky, klobásu, uvarené vajíčko na tvrdo a smotanu na šľahanie. Prvú vrstvu si spravte zo zemiakov nakrájaných na plátky. Na ne uložte klobásu pokrájanú na krúžky. Na to dajte znova zemiaky. Ďalšia vrstva bude vajíčko uvarené na tvrdo, ktoré tiež pokrájate na plátky a rozložíte rovnomerne. Poslednou vrstvou budú zemiaky. Zakryte alobalom, na ktorý spravíte s nožničkami menšie dierky. Uložte na 20 min do trúby nastavenej na 180 stupňov. Po 20 minútach odstráňte alobal a zalejte zmesou pripravenou zo smotany, vajíčka, čierneho korenia a soli. Znova dajte do trúby na pol hodinu. Posledných 10 minút nastavte trúbu na 220 stupňov, aby sa zemiaky zapiekli a boli chrumkavé.

 

Komentáre