lyžovanie

Marcové dni v kalendári sú znamením pre všetkých lyžiarov. Znamením, že opäť raz prichádza to obdobie v roku, kedy sa musia pomaličky, ale isto rozlúčiť s ďalšiu lyžiarskou sezónou. Nastáva ten moment, keď nám síce ešte marcové slniečko dáva príležitosť užiť si posledné slnečné momenty na svahu, avšak je to i chvíľka úspešného ukončenia sezóny.

Lyžujete aj po sezóne alebo skúšate nové športy?

Patríte medzi lyžiarov, ktorí s odchodom zimy zazimujú na niekoľko mesiacov svoju lyžiarsku výbavu alebo sa športu venujete i naďalej? Bola by veľká škoda s roztopením posledných centimetrov snehu zanevrieť na šport. Prvou alternatívou je vyraziť do zahraničných krajín, kde aj počas jarných mesiacov prevláda zimné počasie vhodné na lyžovanie. Druhou alternatívou je naplánovať si letné športy, ktorými možno dočasne nahradiť milované lyžovanie.

Dbajte na posezónny servis

Pri ukončení sezóny je potrebné dbať na posezónny servis a údržbu svojej lyžiarskej výbavy. Predovšetkým by lyžiarska výbava mala byť zbavená všetkých nečistôt a vody. Pred tým, ako sa rozhodnete svoje lyžiarske vybavenie uložiť na zimný spánok (v lete), je odporúčané postarať sa o ich servis a ošetrenie, ktoré spoľahlivo vyriešia rôzne špecializované servisy lyží. Potom, ako doprajete svojim lyžiam kvalitný posezónny servis a starostlivosť, je na čase uložiť ich na to správne miesto.

Lyžiarsku výbavu zazimujte na spoľahlivé miesto

Lyžiarsku výbavu odporúčame skladom na suchom mieste, ideálne vo vaku na lyže a vo vaku na lyžiarky. Nezabúdajte ani na dôkladné zazimovanie svojho lyžiarskeho oblečenia. Opäť, ako v prípade lyží a lyžiarok, i pri zimnom oblečení dbajte na úložný priestor, ktorý nie je vlhký. Vaše zimné vybavenie bude odložené v úložnom priestore dosť dlhú dobu a nepriaznivé prostredie by ho mohlo natrvalo poškodiť.

Zima sa síce pomaličky končí a našej lyžiarskej výbave pomaličky doprajeme niekoľko mesačný oddych, netreba však zúfať, i leto predsa ponúka množstvo skvelých športových aktivít.

Páčil sa vám článok?